Piekarnik parowy Electrolux: standardy restauracji w kuchni!

2014-08-01 20:36

Piekarnik parowy Electrolux CombiSteam SousVide: nowość na rynku! Pożegnaj przypalone ciasta i wyschnięte zapiekanki! Teraz, za sprawą nowego piekarnika parowego Electrolux CombiSteam SousVide, nowoczesna technika zarezerwowana dotąd wyłącznie dla profesjonalistów, wkracza do urządzeń dla gospodarstw domowych, gwarantując Twoim potrawom intensywny smak i aromat.

Nowy piekarnik parowy Electrolux
Autor: materiały prasowe Elektrolux Piekarnik parowy CombiSteam SousVide poza pieczeniem standardowym, grillowaniem czy gotowaniem na parze umożliwia też gotowanie w technologii sous vide (z francuskiego: próżniowo, w podciśnieniu). Zapakowane próżniowo danie poddawane jest powolnej obróbce cieplnej, zachowując dzięki temu wartości odżywcze, soczystość i doskonałą konsystencję. Jest aromatyczne i nie wymaga użycia dużej ilości przypraw (w tym także nie zdrowej soli). Piekarnik EOB8956VAX. Szuflada próżniowa CombiVacSealer.

Spis treści

  1. Piekarnik parowy Electrolux: danie profesjonalne
  2. Nowy piekarnik parowy Electrolux: Rekomendacja "M jak Mieszkanie"
Nowy piekarnik parowy Electrolux
Autor: materiały prasowe Elektrolux Piekarnik parowy CombiSteam SousVide poza pieczeniem standardowym, grillowaniem czy gotowaniem na parze umożliwia też gotowanie w technologii sous vide (z francuskiego: próżniowo, w podciśnieniu). Zapakowane próżniowo danie poddawane jest powolnej obróbce cieplnej, zachowując dzięki temu wartości odżywcze, soczystość i doskonałą konsystencję. Jest aromatyczne i nie wymaga użycia dużej ilości przypraw (w tym także nie zdrowej soli). Piekarnik EOB8956VAX. Szuflada próżniowa CombiVacSealer.

Electrolux już od prawie 100 lat współpracuje z najlepszymi szefami kuchni na świecie, dostarczając swoje profesjonalne urządzenia do prawie połowy europejskich restauracji wyróżnionych prestiżową gwiazdką Michelin. Korzystając ze zdobytego w ten sposób doświadczenia oraz eksperckiej wiedzy, przenosi innowacyjne rozwiązania do urządzenia dla gospodarstw domowych. Teraz przedstawia rewolucyjny w dziedzinie codziennego gotowania piekarnik parowy CombiSteam SousVide EOB8956VAX oraz szufladę do pakowania próżniowego CombiVac EVD29900AX, które pozwalają na korzystanie z metody SousVide w domowym zaciszu. Poznaj nowy sprzęt AGD marki Electrolux.

Piekarnik parowy Electrolux: danie profesjonalne

Szefowie kuchni od wielu lat cenią i korzystają w swojej pracy z metody SousVide. Ta technika była do tej pory zarezerwowana tylko dla profesjonalistów, gwarantując ich potrawom wyjątkowo głęboki smak i aromat. Funkcja SousVide daje możliwość przyrządzania mięs, ryb, owoców morza, warzyw oraz owoców w niskiej temperaturze, przy udziale pary. Wcześniej zamarynowane i doprawione produkty należy zamknąć w woreczkach próżniowych za pomocą szuflady CombiVac. Tak przygotowane i przyrządzone potrawy wyróżniają się głębokim smakiem, aromatem, idealną konsystencją oraz zachowaniem większej ilości witamin, minerałów i wartości odżywczych. Są więc nie tylko wyjątkowo smaczne, ale także zdrowe. Delikatny proces gotowania w niskiej temperaturze pozwala zachować produktom idealną konsystencję, zapobiega ich przypadkowemu przypaleniu, przegotowaniu i wysuszaniu. Produkty kulinarne mogą być ponadto wstępnie przygotowane w dowolnym czasie, przechowywane w próżniowych opakowaniach i ostatecznie przygotowane bezpośrednio przed podaniem. Oznacza to niezwykłą oszczędność czasu oraz miejsca potrzebnego do przechowywania produktów spożywczych w lodówce. Piekarnik niezależnie posiada funkcje parowe, w postaci gotowania na parze oraz pieczenia z udziałem pary w różnych proporcjach czasu, w zależności od oczekiwanego efektu, jak i rodzaju potrawy. Dodatkowo urządzenie oferuje standardowe funkcje pieczenia, w tym 205 automatycznych przepisów (książka kucharska), w tym 6 przepisów SousVide. Piekarnik został także wyposażony w zaawansowany, kolorowy, dotykowy wyświetlacz TFT z menu w języku polskim.

Nowy piekarnik parowy Electrolux: Rekomendacja "M jak Mieszkanie"

Piekarniki parowe CombiSteam Electrolux, jako rekomendowany sprzęt AGD do kuchni przez miesięcznik "M jak Mieszkanie", łączą w sobie nowoczesne rozwiązania techniczne ze zdrowym podejściem do codziennego przygotowywania potraw w domowych warunkach. Są proste w obsłudze, wielofunkcyjne i zautomatyzowane. Umożliwiają przygotowanie pysznych potraw, dbając przy tym o nasze zdrowie i smukłą sylwetkę. Piekarniki CombiSteam DeLuxe 3w1, poza pieczeniem tradycyjnym, potrafią równiez piec oraz gotować na parze. Łączą działanie pary i gorącego powietrza, co skraca proces przygotowywania posiłków. Para zatrzymuje w produktach spożywczych wilgoć i aromat. Gorące powietrze nadaje potrawom chrupkość oraz złocisty kolor. Podczas gotowania na parze nie "wypłukujesz" z dania cennych witamin i minerałów, możesz nawet wyeliminować sól.

Nowy piekarnik parowy CombiSteam Electrolux to przede wszystkim:

  • Parowy piekarnik do zabudowy
  • 20% niższe zużycie energii w stosunku do standardu klasy A*
  • 25 funkcji pieczenia, w tym termoobieg
  • Funkcje parowe:

CrispSteam (25% pary+75% gorącego powietrza), polecana do pieczenia mięs, drobiu, chleba i ciast,

SoftSteam (50% pary + 50% gorącego powietrza), idealna do rozmrażania i odgrzewania potraw,

PureSteam (100% pary) doskonała dla ryb, ryżu, warzyw „al dente”,

  • Funkcja szybkiego nagrzewania piekarnika
  • Termosonda
  • Komora XXL z 20% większą powierzchnią blachy
  • Prowadnice teleskopowe na 1 poziomie
  • Funkcja pamięci, możliwość zapisania często używanych ustawień
  • Zintegrowane przepisy
  • Automatyczne programy wagowe
  • Funkcja podgrzewania i utrzymywania ciepła
  • Funkcja zabezpieczenia przed dziećmi
  • Kolorowy, dotykowy wyświetlacz TFT
  • Wnętrze piekarnika wykończone łatwą w czyszczeniu emalią
  • Chłodny front
  • Wyposażenie piekarnika: 1 brytfanna, 2 blachy, 2 ruszty ze stali nierdzewnej
  • Stal nierdzewna z powłoką Antifingerprint

* O 20 % większa efektywność energetyczna w porównaniu do klasy A (1,00 kWh) dla dużychpiekarników (≥ 65 l), mierzona zgodnie z dyrektywą UE 2002/40/EC